Een terras aanleggen

Als je van plan bent om een terras aan te leggen, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. En waar je op voorhand best goed over nadenkt.

Zo is het geen slecht idee om te beginnen met een ontwerp alvorens je met de aanleg begint. Je dient goed te plannen of, waar en hoe je de elektriciteitsleidingen wilt voorzien door het plaatsen van wachtbuizen. Net zoals de indeling, de vorm, het al dan niet voorzien van plantvakken of de materiaalkeuze en de juiste fundering.

 

IMG_0402

Er zijn tal van mogelijkheden als het op materiaal aankomt: klinkers, tegels, hout, kiezels, dolomiet, alternatieven in kunsstof, .. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bestel best al het materiaal in één keer, zo vermijd je kleurverschillen bij tegels of klinkers. Zijn er om de ene of de andere reden toch kleurverschillen, meng de tegels of klinkers dan goed door elkaar.

Door dit allemaal op voorhand uit te dokteren, kan je ook een beter overzicht krijgen van het totale kostenplaatje. En kan je dus beslissen of je zelf met de aanleg begint of eerder een vakman in dienst neemt. Aan het inhuren van een vakman hangt een bepaald prijskaartje vast, maar je bent er zeker van dat alle werken goed worden uitgevoerd.

Hij beschikt over het juiste vakmanschap, het geschikte werkmateriaal voor de aanleg en de juiste kennis inzake funderingen, afwatering, materiaalkeuze,.. Zo zullen verzakkingen of andere gebreken niet snel optreden.

IMG_2964