Hoe kies je een tuinarchitect?

Een goede tuinarchitect kiezen is niet altijd even makkelijk.

Je stelt je niet alleen de vraag HOE je een goede tuinarchitect kiest, maar ook WAAROM je kiest voor die bepaalde ontwerper.
Met andere woorden: welke meerwaarde levert een overeenkomst je op?

Tuinarchitecten zijn in feite bemiddelaars tussen de mens en zijn leefomgeving, tussen gebruikers en hun dagelijkse milieu. Als ontwerpers van de buitenruimte bepalen ze mee de identiteit van hun klanten.

IMG_2964

Het begint al bij een goede communicatie met je tuinarchitect: je vertelt hem wat je verlangens zijn en hoe je je tuin wil beleven. Gaandeweg ontstaat er een ontwerpproces dat leidt tot de tuin van je dromen…

Een tuinarchitect kiezen doe je via de gekende wegen: je bekijkt sites op het internet, bezoekt een tuinbeurs, je krijgt raad van vrienden of familie die al met tuinarchitecten samengewerkt hebben, je stopt bij een mooie tuin en vraagt wie deze ontworpen heeft enz.

Belangrijk is om samen  te werken met een tuinarchitect die je zijn expertise schenkt, die al zijn know-how en zijn jarenlange ervaring gebruikt en met je wil delen.

Op die manier wordt je tuin een investering die alleen maar in waarde toeneemt met de jaren. Vandaar het belang om zeker te zijn van de kennis en de kunde van de tuinarchitecten waar je beroep op doet.

Een tuinarchitect kan je bovendien ook adviseren over wat de beste materialen- en beplantingskeuzes zijn.

Niets dan voordelen dus om samen te werken met een professional.

IMG_2960