Hoe kies je een tuinaannemer?

Iedereen droomt er wel van om die perfecte tuin te verwezenlijken, maar vaak heb je daar niet de kennis, tijd of de groene vingers voor. Overweeg dan zeker om een tuinaannemer onder de arm te nemen. Hoe maak je de juiste afweging?

Neem zeker de tijd om de juiste tuinaannemer te kiezen. Bezoek beurzen, ga op zoek op internet en hoor eens rond bij vrienden en kennissen en luister naar hun ervaringen. Snuister op websites en in catalogussen naar eerder verwezenlijkte projecten door de aannemer, en pols naar de tevredenheid bij diens klanten.

IMG_3369

Bepaal op voorhand het budget dat je hiervoor wilt vrij maken en maak hierbij de juiste beredeneerde afweging. Denk na over wat jij belangrijk vindt, ga je bij de aanleg bijvoorbeeld eerder voor een ecologische tuin of eerder voor een landelijke siertuin. Kies je een bloementuin of eerder een strakke sobere tuin met weinig kleur. Ook voor het tuinonderhoud kan je beroep doen op een tuinaannemer. Hij weet precies welke plant je wanneer snoeit en welke bemesting uw tuin op uw grond verkiest. Een goed onderhouden tuin gaat immers jaren langer mee!

Een tuinaannemer heeft het juiste professionele materiaal en de juiste planten- en materialenkennis. Je kiest zelf in hoeveel fasen je uw tuin wil aanleggen.
Hou er overigens rekening mee dat de meeste tuinaannemers hun planning lang op voorhand maken, je zal dus vaak tot 3 maanden (of langer) op voorhand contact moeten opnemen.

Een goede raad: heb je zelf niet voldoende kennis en/of tijd voor het aanleggen van uw tuin, schakel dan een tuinarchitect of tuinnaanemer in.

snoeien