Siervruchten

Bij het ontwerpen van uw tuin zal uw tuinarchitect steeds bij de keuze van de planten zorgen voor een gevarieerd kleurenpalet in uw tuin.

Dat kan hij doen door verschillende plantensoorten te gebruiken, en te spelen met bladcontrasten, bloemkleuren, herfstverkleurende bladeren of in te spelen op specifieke kenmerken van een plant zoals de rode twijgen van een kornus in de winter.

U kan dan ook vragen om specifiek rekening te houden met de vruchten van bepaalde planten. Naast mooie kleuren en vormen, trekken ze bijvoorbeeld vogels aan of zorgen ze dat er in de tuin voor kinderen heel wat meer te ontdekken valt.

Verschillende soorten kardinaalsmuts vallen niet alleen op door de kleur van hun vrucht, maar ook door de vorm. Specifiek per soort kan heb je paarse, oranje en andere kleuren. Deze soort heeft geen echte bessen, maar eerder ‘mutsjes’.

barberry-3026484_1920

De Callicarpa geeft specifiek opvallende paarse besjes, Viburnum eerder violetblauwe vruchten en sierappels kan je in geel, rood, groen, oranje en andere kleuren appels verkrijgen.

Maar ook bij de keuze van de vaste planten, kan u rekening houden met de vruchtvorming. De lampionplant vormt oranje lampionnetjes en de Gaultheria geeft knalrode besjes.

Let bij de keuze van de vruchten wel op dat ze niet giftig zijn voor kinderen.

viburnum-1600585_1920