Tuinmeubelen ; de ultieme buiten-beleving…

Met de zomer in aantocht kijken we met zijn allen al uit om te kunnen genieten van het ‘buitenleven’.

Mooie tuinmeubelen die geplaatst worden op je terras of , waarom niet, gewoon in het gras, geeft de kans om optimaal te kunnen genieten van het buiten-zijn.

Zitten midden in het groen, onder een stralende zon met een glaasje wijn…we kijken met zijn allen al uit naar ons welverdiend verlof.

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, materialen en kwaliteiten.
De gebruikte materialen bepalen de kwaliteit van de tuinmeubelen, en daarmee ook de levensduur. Men kan volledige sets tuinmeubelen kopen die bestaan uit een tafel met 4 of 6 stoelen en die voordeliger zijn, of men kan zelf een combinatie maken van modellen en stijlen. Tuinmeubelen zijn er in allerlei uitvoeringen.

Van een simpele kunststof klapstoel tot aan een luxe fauteuil voorzien van mooie kussens. Tegenwoordig wordt de tuin meer en meer als een verlengstuk van de woonkamer gezien. Mensen willen meer en meer buiten kunnen leven. Op het gebied van tuinmeubelen is de keuze dan ook werkelijk ontzettend groot.

Steeds meer tuinarchitecten voorzien in hun tuinontwerp reeds de inplanting van de tuinmeubelen, zodat de tuin echt een combinatie biedt om te kunnen genieten van het eten of relaxen in de buitenlucht.

Van welke stijl je ook houdt, iedereen vindt wel zijn perfecte tuinmeubelset.

Materiaalsoorten voor tuinmeubelen:

Tuinmeubelen kunnen van diverse soorten materialen zijn vervaardigd. Zo zijn er tuinmeubelen van teakhout, meranti, kunststof, metaal, aluminium…

Een combinatie van meerdere materialen is ook goed mogelijk. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het materiaal wat wordt gebruikt zorgt voor de uitstraling van de tuinmeubelen.
Zo zien houten tuinmeubelen er erg warm uit, en worden deze het vaakst gebruik in de ‘klassiekere’ tuin. Indien u kiest voor houten meubelen, ga ook even na of ze voorzien zijn van het FSC-label. Dit toont aan dat de meubelen afkomstig zijn van een ‘goed beheerd bos’.

 

AW

Metalen tuinmeubelen zijn vaak strak vormgegeven en dit ziet er dan ook direct heel anders uit, zij passen dan ook meer bij de hedendaagse tuinen.

Kunststof is goedkoper en makkelijker te onderhouden.

Onderhoud tuinmeubelen:

Tuinmeubelen hebben onderhoud nodig. Ze staan dan ook veel buiten en zijn erg onderhevig aan diverse weersinvloeden.
Kies je voor de kunststof tuinmeubelen dan kun je die af en toe met een sopje reinigen. Dit zal voldoende zijn. Eigenlijk kunnen ze ook het hele jaar buiten staan. Toch kun je beter wel een afdekhoes aanschaffen die je tijdens de winterperiode over je tuinmeubelen heen kunt doen.
Kies je echter voor houten tuinmeubelen, bijvoorbeeld van teak hout dan zul je dit hout zeker af en toe goed moeten insmeren met teak olie. Dat zorgt voor een mooie kleur en glans. Uiteraard kan je houten meubelen ook laten vergrijzen.

Bij je tuinarchitect kan je steeds terecht met vragen over tuinmeubelen, zij zijn op de hoogte van de soorten en materialen en kunnen meezoeken naar het perfecte set bij je woning en tuin.
Vergeet ook niet om je terras niet enkel in te richten met meubelen, maar ook het gebruik van potplanten en de aanwezigheid van sfeerverlichting kan zorgen voor veel onvergetelijke avonden in je tuin.

nieuws-producten-nieuwe-collectie-online-illum-teak-tablebench-vintage-2