Betaalbare tuinaanleg – van uniek tuinontwerp tot droomtuin

Wanneer het ontwerp van uw droomtuin klaar is, is het tijd voor het èchte werk. De aanleg of renovatie van uw tuin kan u dan geheel aan ons overlaten of zelf uitvoeren – de keuze is volledig de uwe.

mogelijkheden

  • Wij staan in voor de ganse tuinaanleg – in één of meerdere fasen
  • Wij leggen een gedeelte aan, en u doet de rest.
  • U legt de tuin zelf aan (vanzelfsprekend kan u planten en materialen via ons aanschaffen)

Geïnteresseerd in een gesprek of heeft u vragen? Contacteer ons vrijblijvend!

Professionele tuinaanleg: onze werkwijze

Eigen plantenkwekerij

De pracht en duurzaamheid van elke tuin wordt bepaald door de kwaliteit van de planten. Om dit te garanderen beschikken wij over onze eigen uitgebreide plantenkwekerij. Wat belangrijke voordelen biedt:

  • U bent zeker van een superieure plantenkwaliteit;
  • U krijgt soortechte planten;
  • We garanderen u een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
beplanting rond vijver

Grondwerken

Met een goede voorbereiding kunnen eventuele grote problemen achteraf vermeden worden. Als eerste stap worden onze tuinen steeds machinaal gespit. Dit doen we om een goede waterhuishouding te bekomen en harde onderlagen te breken.

Slechte aarde wordt daarbij afgevoerd en bijkomende teelaarde van goede kwaliteit kan aangebracht worden.

tuinaanleg met grondwerken, megategels

Verhardingen

De keuze van de materialen wordt vooraf uitvoerig besproken. Opritten en paden worden aangelegd in kasseien, gebakken klinkers, herbruikklinkers, megategels, grindsoorten, dolomiet,… Voor terrassen en zithoeken kiezen we voor tegels (natuursteen of keramisch), hout, kleiklinkers,…

De gekozen materialen worden volgens de regels van de kunst geplaatst.

verharding oprit

Afsluitingen

Er zijn diverse manieren om uw tuin af te sluiten: door gebruik te maken van draadafsluitingen, draadpanelen, houten wanden in diverse houtsoorten, cortenstaal,…

Deze afsluitingen kunnen stijlvol gïntegreerd worden in uw tuin, of door middel van een groen scherm aan het zicht onttrokken worden.

houten tuinafsluiting

Grondverbetering

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij de aanleg van een tuin is de grondverbetering. Onderwerken van een juiste bodemverbeteraar is enkel mogelijk bij de aanleg van uw tuin. Nadien zijn fouten moeilijk recht te zetten. Alle planten worden bij de aanleg voorzien van een bemesting met een werkingsduur van 12 maanden.

grondverbetering

Tuinberegening

Elke zomer zijn er enkele periodes dat er van nature onvoldoende neerslag valt voor uw planten en gazon. Hier kan een automatisch beregeningssyteem een grote hulp bieden. Het grote voordeel is dat uw planten en gazon er een ganse zomer mooier en gezonder uitzien, èn dat u meer tijd heeft om van uw tuin te genieten.

tuinberegening

Tuinverlichting

Tijdens warme zomeravonden wil u optimaal genieten van uw tuin. Sfeervolle tuinverlichting is dan een aanrader. Dit kan door middel van de juiste verlichting naast paden of terras, grondspots die bomen uitlichten, of zelfs mobiele terrasverlichting. Samen met de tuinarchitect en onze verlichtingsexpert zoeken we naar het mooiste resultaat.

tuinverlichting

Beplanting en gazon

Nadat uw tuin plantklaar is, vervoeren we de planten met de grootste zorg naar uw tuin. Uitzetten van het plantmateriaal en het aanplanten hiervan gebeurt door onze plantspecialisten. Na het plantwerk egaliseren we het gazon en zaaien het in met het juiste grasmengsel. Zo bent u verzekerd van een prachtig resultaat.

Slechts één aanspreekpunt voor de aanleg van uw tuin

Bij al deze werken is er slechts één aanspreekpunt dat zorgt voor een correcte uitvoering en opvolging van de werken.

Benieuwd hoe uw droomtuin eruit zou kunnen zien? Contacteer ons geheel vrijblijvend!