Uniek tuinontwerp – de eerste stap naar uw perfecte tuin

De perfecte tuin is een harmonie tussen het groene en het functionele. Het is een plaats waar je tot rust komt en waar het aangenaam is om je ‘vrije’ tijd in door te brengen. Zo’n tuin hoeft niet enkel een droom te zijn… Een doordacht ontwerp van Tuinarchitectuur Verellen kan uw droomtuin realiseren.

Met een professioneel tuinplan, dat verder gaat dan het zomaar samenbrengen van planten en verhardingen, weten we als geen ander het buitenleven in te passen rond de woning.

Wij bieden u een uitstekende service, waarbij kwaliteit centraal staat en afspraken worden nagekomen. Kortom, een tuinontwerp waarbij uw woning en uw tuin uw ‘thuis’ vormen.

Hoe komen we tot een passend tuinontwerp ?

Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste gesprek luisteren we naar uw wensen, verwachtingen en ideeën. We stellen u onze werkwijze voor aan de hand van een uitgebreid portfolio. Qua budget en planning kunnen we u een raming geven.

Dit eerste gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De prijs voor het maken van een ontwerp is afhankelijk van de oppervlakte van uw perceel en wordt ter plaatse bepaald.

Opmeting en hoogtemeting

Om een correct beeld te krijgen van de tuin is een goede basis onontbeerlijk. Wij meten uw tuin dan ook volledig op en voeren een terreinstudie uit. Daar hoort ook een hoogtemeting bij. Al deze gegevens worden verzameld op een (grond)plan.

Gekleurd tuinontwerp

Vervolgens maken we een ingekleurd tuinplan op maat, rekening houdend met uw wensen en verwachtingen, en aangepast aan de stijl van uw woning en omgeving. Wij streven er steeds naar om alle omgevingsfactoren met uw wensen in harmonie samen te brengen.

Uitvoeringsplan

Met het uitvoeringsplan bieden wij u een technisch overzicht aan van uw tuin in wording: wij detailleren de afmetingen, de hoogtematen en de trappen.

Daarnaast voeren wij ook een verlichtingsstudie uit en stellen u de meest geschikte materialen voor om uw tuin kwalitatief aan te leggen, rekening houdend met uw budget.

Verhardingsmaterialen voor oprit en terras worden samen bekeken, eventuele waterpartijen worden mooi geïntegreerd zodat alle factoren samenvloeien tot een harmonisch geheel dat technisch haalbaar is. Daarnaast leveren wij u ook alle technische details voor de uitvoering.

uitvoeringsplan

Beplantingsplan

Geen tuin zonder groen en bloemen. In de volgende stap van het tuinontwerp wordt daarom in samenspraak met u de keuze van de beplanting bepaald, aangepast aan de grondsoort en de directe omgeving. Wij overlopen of u bepaalde wensen hebt omtrent de overheersende kleuren in uw tuin, gedurende de verschillende seizoenen. Ook zorgen wij voor een goede verhouding tussen bladhoudende en bladverliezende planten…. Een tuin mag ook mooi zijn gedurende de winterperiode.

Vanzelfsprekend houden wij ook rekening met de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid van uw tuin.

Bij het presenteren van het beplantingsplan tonen wij u foto’s van elke plant die in uw tuin voorzien wordt, en bespreken wij, samen met u, typische kenmerken van deze planten. Op deze manier krijgt u al een duidelijk beeld van hoe uw tuin er zal uitzien, zowel in het voorjaar als de zomer, maar ook gedurende de rest van het jaar.

beplantingsplan

Onderhouds- en snoeibegeleiding

Onze dienstverlening stopt niet bij het tuinontwerp en de eventuele tuinaanleg, maar gaat verder dan die van de meeste tuinarchitecten.

Een mooi voorbeeld hiervan is onze onderhouds- en snoeibegeleiding.

Aangezien wij er steeds naar streven om een duurzaam resultaat voor meerdere jaren af te leveren, bezorgen wij onze klanten steeds een overzichtslijst met waardevolle en persoonlijke onderhouds- en snoeitips. Zo kan u makkelijk zelf aan de slag met snoeischaar en schoffel.

U kan uiteraard ook steeds beroep doen op onze professionele medewerkers om uw tuin helemaal in orde en netjes te houden. Geïnteresseerd in een gesprek? Contacteer ons geheel vrijblijvend!